Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

alte interventiiAtata vreme cat exista tatuaje (facute intentionat sau produse prin ranire accidentala) va exista nevoia indepartarii acestora.

Indiferent de motivele noastre, daca au fost intentionate sau executate cu obiecte ce au penetrat pielea producand traume, exista un proces de indepartare care poate atenua infatisarea sau sa indeparteze complet tatuajul.

Aceste metode pot fi excizia chirurgicala, vaporizarea sau indepartarea cu laser a zonei tatuate, dermabrazia, indepartarea chimica sau cu o lumina pulsatorie intensa.

Indepartarea cu laser reprezinta distrugerea particulelor de cerneala ce au fost implantate in grosimea pielii la diferite adancimi. Distrugerea si implicit disparitia petelor de culoare se face prin vaporizarea in bloc a pigmentului si tesutului de care acesta a fost fixat. Ca urmare in zona respectiva ramane o plaga arsa, ce se va vindeca in timp de 3-6 saptamani prin epitelizare marginala, sau din profunzime de la axexele cutanate. Desi laserele moderne si sistemele de lumini pulsatile ofera o gama larga de solutii terapeutice, eficacitatea procedeului e dependenta de tipul de laser, numarul sesiunilor, si capacitatea pacientului de a retine cerneala pigmentara.

Excizia chirurgicala directa: Reprezinta indepartarea in bloc a pielii impreuna cu tatuajul, lasand in loc o cicatrice chirurgicala. In functie de marimea exciziei cicatricea poate fi si ea mai mare sau mai mica, acceptata sau nu de pacient.

Dermabrazia: Poate fi folosita manual (cu hartie abraziva) sau prin freze rotative. Dermabrazia este folosita in special pentru atenuarea ridurilor, revizia cicatricilor si mai putin indepartarea tatuajelor. Procedeul poate fi folosit si in combinatie cu alte tratamente.

Foto inainte si dupa
alte interventii alte interventii alte interventii