Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Alte interventiiMalformaţiile congenitale (defecte la naştere) sunt anomalii de funcţionare, morfologice sau metabolice, ale organismului, prezente la naştere sau în prima perioadă de viaţă a copilului. Apar cu o frecvenţă de 2-3% din totalitatea naşterilor şi sunt cauzate fie de materialul genetic al părinţilor, direct sau prin mutaţii genice, fie sub acţiunea unor factori din mediul exterior, numiţi teratogeni.

Bolile genetice sau ereditare sunt cauzate de anumite modificări la nivelul genelor sau al cromozomilor şi se transmit de la o generaţie la alta.

Factorii de mediu care pot favoriza apariţia bolii pot fi fizici, biologici sau chimici:

  • factorii fizici sunt reprezentaţi de poluare, radiaţiile ionizante, solare sau cele cosmice.
  • factorii biologici sunt generaţi de virusuri, bacterii sau paraziţi (toxoplasma gondii), sau de unele vaccinuri efectuate în timpul sarcinii.
  • factorii chimici sunt reprezentaţi de anumite substanţe chimice industriale (mercurul, plumbul, monooxidul de carbon, derivaţii alogenaţi, arsenicul), unele medicamente sau droguri (narcotice, alcool, tutun, cafea).

Medicamentele cel mai des incriminate în apariţia malformaţiilor congenitale sunt cele pentru tratamentul afecţiunilor endocrine, anticonvulsivantele, antipsihoticele, unele antibiotice şi chiar anumite vitamine.

Malformatiile congenitale la adulti care pot fi corectate in cadrul clinicei noastre:

  • Buza despicata
  • Malformatii congenitale ale urechilor
  • Sindactilii, polidactilii si alte malformaţiile congenitale ale mainii