Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Blefaroplastia (corectia chirurgicala a pleoapelor cazute) are ca scop indepartarea excesului tegumentar si depunerilor de grasime la nivelul pleoapelor superioare sau/si inferioare. Pliurile de piele si "pungutele" de grasime de la nivelul pleoapelor dau aspectul de ochi obosit in permanenta, uneori cauzind chiar reducerea campului vizual. Blefaroplastia (corectia chirurgicala a pleoapelor cazute) se poate efectua in acelasi timp la pleoapele superioare si inferioare si asociata sau nu cu liftingul facial. Chirurgia pleoapelor, una din cele mai spectaculoase interventii chirurgicale intereseaza ambele sexe,avand un rezultat stabil pentru mult timp,cu cicatrice invizibile in marea majoritate a cazurilor.

Indicatii preoperatorii in cazul blefaorplastiei:

  • nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
  • cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
  • interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
  • daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurug
  • evitati fumatul inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
  • nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata
  • inainte de interventie este bine sa se faca un control oftalmologic mai ales la pacientii purtatori de ochelari

Blefaroplastia se practica de obicei cu anestezie locala, asociata cu analgezie intravenoasa usoara. Pacientul are un somn superficial, din care se poate trezi rapid, poate colabora cu chirurgul pe masa de operatie si este insensibil la durere. Durata operatiei este intre 1 - 2 ore, functie de amploarea interventiei.Aproape intotdeauna se incepe cu pleoapele superioare, apoi se trece la cele inferioare.

Pleoapa superioara

Blefaroplastia pe pleoapa superioara va indeparta surplusul de piele, pliurile care ajung la linia genelor. Inciziile se fac la nivelul santului palpebral superior. Pielea se separa de muschiul subiacent, se extrag "pungutele" de grasime in exces, iar surplusul de piele se indeparteaza. Sutura se fac e cu fire foarte fine, iar cicatrizarea se obtine in aproximativ 5 - 7 zile.

Pleoapa inferioara

Blefaroplastia pe pleoapa inferioara va indeparta saculetele de sub ochi, tesuturi grasoase, imbunatatind deosebit aspectul ochiului si chiar reducand in parte ridurile pleoapei. Inciziile se fac la 2 - 3 mm sub marginea genelor. Dupa incizare, se scoate grasimea din saculete ochilor si se coase cu o cusatura foarte fina.

Daca interventia chirurgicala de blefaroplastie se efectueaza in cursul diminetii, seara pacienta poate pleca acasa, cu conditia sa respecte strict indicatiile de repaus in noaptea respectiva si mentinerea compreselor reci pe ochi. In cazul in care interventia se realizeaza dupa-amiaza, sau pacienta locuieste in alt oras, este indicat sa fie spitalizata cel putin 1 zi.

In timpul spitalizarii se administreaza antibiotice sistemice, se aplica ochelari speciali de racire si picaturi cu antibiotic local (colir). Intrucit edemul si echimozele apar rapid postoperator, este recomandat sa aveti ochelari de soare in momentul externarii.

Edemul si echimozele ce apar dupa interventia chirurgicala de blefaroplastie dispar in 7 - 10 zile, timp in care este recomandat sa intrerupeti activitatea la locul de munca sau cel putin in primele 3 zile. Activitatea fizica intensa poate determina cresterea tensiunii arteriale, favorizind aparitia sangerarii. Intrucit ochiul este usor mai sensibil la soare si vint, este recomandata purtarea ochelarilor de protectie fumurii pana la trecerea vinatailor. Firele de sutura se extrag la 7 zile, iar cicatricile ramin albe si subtiri dupa citeva luni de la operatie.