Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Ridurile se pare ca au devenit inamicul public numarul unu al femeii moderne. Impotriva lor este pregatit un întreg arsenal, de la creme pâna la interventii în forta - cele chirurgicale. O cale de mijloc, dar o arma foarte eficienta în aceasta lupta, este, de ceva vreme, tratamentul cu botox (toxina botulinica).

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

Imbatranirea pielii

Pielea se schimba odata cu varsta. Pierde apa si elasticitate si ca rezultat pierde frumusetea si finetea. Dar acesta nu este singurul motiv pentru aparitia ridurilor.Pe langa aceasta alimentatia, stresul, fumatul, razele solare si ingrijirea defectuoasa a pielii isi aduc aportul in imbatranirea pielii si aparitia ridurilor. Ridurile si pliurile cutanate de expresie sint produse de contractura musculaturii delicate de sub piele, de fiecare data cind zimbim, ridem sau ne incruntam. Ridurile ce apar pe fata sunt de fapt un rezultat a miscarii continue a muschilor. Si cu cit ne exteriorizam mai mult emotiile cu atit ridurile vor fi mai adinci.

Ce reprezinta BOTOX

Botoxul cosmetic este toxina botulinica tip A si reprezinta o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum Este purificata si moderata ca sa poata fi folosit in siguranta in procedurile de infrumusetarea.

Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.

Ulterior Toxina Botulinica a fost folosita in tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie, sub denumirea de Botox in SUA, iar in Europa sub denumirea de Dysport.

Cum functioneaza

Cind se injecteaza intr-o anumita arie BOTOX blocheaza in mod reversibil transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Astfel musculatura interesata nu se mai contracta si se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata. Deasemenea pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

La ce este folosit?

Botox-ul este un tratament cosmetic pentru tratarea ridurilor fine cat si a celor profunde si se foloseste in general la etajul superior al fetei. Zonele ce pot fi tratate sunt:

  • ridurile transverse a fruntii (muschiul frontal)
  • ridurile de la coltul ochiului care formeaza asa numita "laba gistii" (muschiul orbicular)
  • riduri verticale si orizontale dintre sprancene si la radacina nasului(muschiul procerus si muschiul corrugato

Ce reprezinta procedura?

Procedura este simpla si sigura. Botox-ul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza cantitate mica de toxina botulinica , durerea este minora. Nu este necesara anestezia locala si nici internare, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina.

Tratamentul cosmetic cu Botox este foarte avantajos prin faptul ca nu exista nicio perioada de recuperare a pacientului ce a urmat tratamentul. Toata procedura dureaza 15-20 de minute.

Efctel secundare

Injectiile cu Botox sunt sigure daca sunt facute de un medic estetician , dar totusi foarte rar pot aparea si reactiile adverse care sunt temporare si pot fi : durere si inrosirea zonei injectate; dureri de cap; simptome ca de gripa.

Cat dureaza efectul?

Botox incepe sa-si faca efectul in 24 de ore de la administrare. Rezultatele se pot vedea dupa 7-14 zile pe baza unor poze comparative realizate inainte si dupa tratament.Datorita mecanismului sau de actiune efectul Toxinei Botulinice dureaza intre 3 si 6 luni fiind influentat de dilutie, locul in care se injecteaza, toleranta individuala. Oricum, rezultatele pot varia de la persoana la persoana, in functie de tipurile si marimea ridurilor de sanatatea si fermitatea pielii.Dupa o perioada tratamentul cu botox trebuie reluat, efectul tratamentului dureaza mai mult de fiecare data iar rezultatele sunt tot mai bune. Pentru un efect constant sunt necesare aproximativ 2- 3 injectari intr-un an.

Contraindicatiile tratamentului cu Toxina Botulinica sunt:

  • persoane alergice la una dintre componentele utilizate in prepararea toxinei (albumina)
  • afectiuni ce determina scaderea generala a fortei musculare (miastenia gravis)
  • sarcina si perioada de alaptare
  • persoane aflate sub tratament cu medicamente anti-inflamatorii (TOXINA BOTULINICA se poate injecta la cateva zile dupa incetarea tratamentului)
  • prezenta unor infectii la nivelul fetei
  • pacientii minori care nu au obtinut consimtamantul parintilor

Desigur doar o consultatie poate stabili daca sunteti candidata potrivita pentru acest tratament.Tratamentul ridurilor cu Toxina Botulinica este o procedura cosmetica aproape perfecta, usor de realizat si care confera satisfactii incredibile pacientilor.