Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

In cazul in care se doreste imbunatatirea formei si conturului membrelor, se poate lua in considerare operatia de brahioplastie. Aceasta interventie indeparteaza tegumentul si grasimea care atarna la nivelul membrelor superioare.

Interventia presupune ascensionarea si excizia excesului tegumentar de la nivelul bratului, printr-o incizie care va fi plasata in axila. Aceasta incizie, in unele cazuri, va fi asociata cu o alta, dispusa in axul longitudinal al bratului, si care va fi pozitionata pe fata interna a acestuia.

Indicatii preoperatorii in cazul brahioplastiei:

  • nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
  • cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
  • interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
  • daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurg
  • evitati fumatul cu cel putin 1 saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
  • nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata.

Procedura

Operatia se desfasoara sub anestezie generala pentru un confort cat mai bun pentru pacient. Se poate face atat la femei cat si la barbati. Inciziile sunt facute pe partea interna a membrului superior, de la nivelul cotului pana in axila, si va fi pozitionate pe fata interna al bratului . Ulterior medicul chirurg va indeparta tegumentul si grasimea in exces.

Imediat dupa operatie trebuie sa ramaneti in clinica 24 de ore sub supreveghere medicala. A doua zi veti fi externat si va trebui sa urmati un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pentru 5-7 zile. Firele de sutura vor fi scoase la 12-14 zile. La fel ca si in celelalte interventii de remodelare corporala, si in acest caz este obligatoriu a purtati fasa elastica prescrisa de chirurgul dvs.

De asemenea masajul este bine venit si trebuie inceput chiar din a 2 a saptamana postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel putin 6 luni.

Riscurile interventiei

Pot aparea echimoze, tumefiere si inflamatie, acestea se amelioreaza cu timpul. Majoritatea pacientilor dezvolta cicatrici pe marginea interna si posterioara a membrului superior. Acestea se amelioreaza cu timpul prin folosirea de creme anticicatrici, masaj si benzi cu silicon.

Recuperare

Recuperarea initiala dupa interventia chirurgicala dureaza intre 10 si 14 zile, cu recuperare completa in patru pana la sase saptamani. Miscarile bratelor pot fi reluate treptat cu exceptia ridicarii lor deasupra nivelului umerilor; aceasta miscare trebuie reluata cat mai tarziu posibil (dupa 3-4 saptamani). In momentul in care bratul este ridicat deasupra capului cicatricea postoperatorie se va lati, existand riscul ca aceasta sa se lateasca tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evolutie. In aceste conditii utilizarea plasturilor cu silicon este mai mult decat binevenita.

Lipoaspiratia bratelor

In majoritatea cazurilor conturarea bratelor poate fi realizata cu ajutorul lipoaspiratiei. Lipoaspiratia este tehnica de indepartare a grasimii nedorite, care nu raspunde la dieta si exercitii fizice. Ameliorarea conturului este vizibila dupa ce se remite edemul postoperator, adica dupa cateva saptamani.

Principiul operatiei consta in mobilizarea lobulilor de grasime si indepartarea lor prin tehnica aspiratiei. Aceasta mobilizare se realizeaza cu ajutorul unor microcanule speciale, care permit lichefierea grasimii inainte de a fi aspirata.

Dupa interventia chirurgicala de lipoaspiratie (indeparterea grasimii) trebuie purtata o contentie elastica (fasa elastica) timp de cel putin 1 luna, pentru a evita aparitia hematoamelor / seroamelor si a favoriza redistribuirea tegumentara. Dupa 2 saptamani poate fi inceput masajul zonelor operate, pentru imbunatatirea elasticitatii pielii. Cicatricile care rezulta sunt aproape insesizabile (2-3 mm) si nu pun probleme de estetica.