Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Foarte multe femei neglijeaza intretinerea pielii gatului, preocupate exclusiv de fata, uitand ca aspectul gatului este primul care tradeaza imbatranirea.

Liftingul gatului este util in cazul persoanelor cu "barbie dubla ", grasime in exces sbub barbie sau prea tegument in exces care atarna la nivelul gatului.
Un lifting al gatului implica o serie de proceduri care stau la dispozitia chirurgului plastician si care imbunatatesc aspectul regiunii gatului.

Indicatii preoperatorii pentru liftingul facial:

  • nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
  • cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
  • interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
  • daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurg
  • evitati fumatul cu cel putin 1 saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
  • nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata.

Interventia chirurgicala

Operatia de lifting cervical se efectueaza sub anestezie generala, iar durata sa este de 1 - 2 ore, in functie de complexitatea tehnicilor alese. Inciziile sunt localizate in aceeasi zona ca si la lifting facial, numai ca sunt mult mai mici. Pielea este separata de grasimea subiacenta si de muschi. Pentru un efect mai indelungat al operatiei, este recomandat sa se practice si suspensia musculaturii (platisma). Excesul de piele este indepartat iar sutura se realizeaza cu fire fine pentru a obtine o cicatrice cit mai putin vizibila. In cazuri cand la nivelul gatului avem un exces de grasime care formeaza barbie dubla se realizeaza o lipoaspiratia combinata cu lifting cervical.Lifting cervical poate fi cobinat si cu liftin facial.

Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatea in 10-14 zile. In cazul persoanelor active sau care practica un sport, se recomanda reluarea activitatilor dupa trei saptamani. Rezultatele acestei proceduri dureaza pana la 10 ani. Medicul specialist poate explica pacientului rezultatele ce pot fi atinse prin asemenea procedura si cum poate fi mentinut noul look.