Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Lipectomie este o interventie chirurgicala de amploare ce are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior.

Lipectomie este indicata pacientilor care la nivelul jumatatii inferioare a abdomenului au un exces de grasime si piele ce nu pot fi indepartate prin regim dietetic sau exercitii fizice. Prin aceasta interventie se indeparteaza sortul abdominal prezent.

Indicatii preoperatorii in cazul lipectomiei:

  • nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
  • cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
  • interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
  • daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurg
  • evitati fumatul cu cel putin 1 saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
  • nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata

Lipectomie se practica sub anestezie generala sau peridurala. Incizia se efectueaza pe linia suprapubiana, apoi se prelungeste sub linia chilotului pina aproape de csinele iliace. Pielea si grasimea se ridica de pe musculatura abdominala. Excesul de piele si grasime se indeparteaza din portiunea inferioara a abdomenului.

Spitalizarea este de cel putin 1 - 2 zile, pentru a reduce riscurile la minim si a supreveghea indeaproape pacientul. In aceasta perioada se administreaza antibiotice, antiinflamatorii, analgezice si antitrombotice. Se va face pansament zilnic, iar pacientul va purta o burtiera elastica. Mobilizarea este recomandata imediat de a doua zi postoperator.

In cazul lipectomiei, dupa externare, firele se extrag la 14 zile iar burtiera se va purta obligatoriu 1 luna postoperator. Dupa 1 luna se pot relua eforturile si exercitiile fizice moderate. Cicatricile isi modifica aspectul pe parcursul unui an, ele devenind la inceput rosii-vinetii si reliefate, ulterior devin palide si subtiri. Daca aspectul cicatricilor este dezagreabil la 1 an, se poate face retusarea lor chirurgicala.