Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Marirea buzelor este o procedura care schimba spectaculos aspectul fetei. Majoritatea celor care apeleaza la acest serviciu isi doresc buze fie mai bine conturate, fie usor mai accentuate, fie bombate si senzuale. Putine femei isi mai doresc astazi buze foarte mari, cu un aspect nenatural. Una din metodele nechirurgicale des folosite pentru merirea buzelor reprezinta injectarea substantelor cosmetice – filleri. Marirea buzelor se practica de regula la femeile sau barbatii cu buze mici si subtiri sau la cei care doresc o conturare a buzelor. Buzele se pot mari separat sau impreuna.

Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)Substantele folosite

COLAGENUL - proteina naturala care formeaza o retea la nivelul pielii, conferindu-i suplete si elasticitate. Colagenul injectabil ce apare sub denumirea de ZYDERM, sau ZYPLAST este un derivat din colagenul bovin purificat. Procesul de purificare creeaza un produs similar cu produsul uman. Injectarea colagenului se face printr-o procedura simpla, fiind, pentru majoritatea cazurilor, o metoda rapida si sigura de a mari volumul buzelor. Inainte de a-l utiliza pacientii sunt sfatuiti sa se supuna unor teste alergologice, deoarece produsul este de origine animala. Derivatul din colagenul uman are denumire Cosmoderm sau Cosmoplast. Efectul tratamentului dureaza 2 - 4 luni.

ACIDUL HIALURONIC - este prezent in organismul uman asigurand volum pielii. Cu timpul acesta dispare de la nivelul pielii datorita unor factori  interne  varsta, sex, statusul extrogenic, dar si factori externe  variatii de temperatura, vant, soare, medicament, determinand aparitia ridurilor. Tratamentul cu acid hialuronic este recomandat adultilor de toate varstele. Preparate cu acid hialuronic pot fi folosite pentru accentuarea conturului buzelor si/sau volumului, dar si pentru umplerea ridurilor Efectul tratamentului dureaza 6 - 12 luni.

HIDROXIAPATITA de calciu(Radiesse) - un compus de ioni de calciu si fosfat care se gasesc in mod natural in unele tesuturi umane (dinti si oase). Injectarea acestei substante ofera efecte cosmetice remarcabile a caror durata se mentine intre 18 si 24 de luni, insa acest aspect depinde de mai multi factori, astfel incat rezultatele pot varia : varsta, textura tegumentara, mostenirea genetica, stilul de viata, factorii de mediu, activitatea musculara a zonei tratate. Este folosit pentru marirea buzelor si  mai mult pentru riduri adanci. Este un produs biocompatibil si biodegradabil, care nu necesita testare prealabila si asigura o persistenta de durata in tesut.

GRASIMEA  proprie - un procedeu de  injectarea de tesut gras obtinut de la pacient, astfel ca se exclude riscul oricarei reactii alergice. Efectul persista cateva luni dupa o prima injectare, dar poate deveni permanent in urma repetarii acesteia. Tesutul utilizat este recoltat fie cu ajutorul unei seringi, fie prin liposuctiune din anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul sau soldurile. Grasimea este un material foarte bine tolerat pentru ca provine din organismul persoanei la care se aplica disponibil in orice moment si care se comporta natural in timp, astfel daca persoana imbatraneste sau slabeste si grasimea transplantata se micsoreaza. Procedeul poate fi repetat de cate ori consideram ca este nevoie.Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)

Consultatia

Chirurgul plastician va va explica toate metodele chirurgicale si nechirurgicale pentru a realiza ce doriti. In cadrul primei consultatii chirurgul va evalua starea pielii, muschilor si oasele fetei. Se va alege substanta care va fi folosita in cazul dumneavoastra pentru marirea buzelor. Este indicat sa spuneti chirurgului despre trecutul dumneavoastra medical, alergii medicamentoase daca exista sau alti factori care pot complica tratamentul ca si infectiile  ale pielii, tendinta la cicatrizare tardiva.
Daca marirea buzelor  se face cu colagen este necesara efectuarea testului de alergie inainte cu o luna de inceperea tratamentului. Injectiile cu colagen sant interzise femeilor gravide, persoanelor cu alergii la carne de vita si produse bovine, pacienti cu boli autoimune, persoane alergice la lidocaina (agent anestezic care exista in fiolele de colagen).

Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)Procedura

Tehnica folosita consta in injectarea   cantitatilor  mici de substanta in interiorul buzei inferioare sau superioare, dar si de-a lungul liniei buzei pentru contur. Procedura este nedureroasa, dureaza aproximativ 20 minute .
Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala. Tratamentul nu necesita internarea pacientului. Dupa injectare masajul buzelor ajuta la dispersarea uniforma a substantei.  Recuperarea este rapida, rezultatele sint vizibile imediat, dar rezultatul final apare dupa 2-3 zile cind edemul datorat injectarii dispare.
Pentru a evita riscul aparitiei unor  echimoze (vanatai)  se recomanda masajul locului unde s-a facut injectarea; de asemenea, se recomanda intreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu o saptamana inainte de injectare.
Dupa interventia de marire a buzelor se aplica pe toata fata masca racoritoare cu gheata.  In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie; se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament.

Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)   Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)

Aceasta procedura este foarte bine tolerata de pacienta deoarece substantele de inalta calitate injectate nu dau alergii sau fenomene de respingere.Beneficiile emotionale si psihologice ale acestei interventii sint cresterea increderii in sine, o imagine a corpului imbunatatita si o mare satisfactie personala.Dupa augmentare buzele capata un aspect marit de volum, un contur bine definit,fiind deosebit de senzuale. Marirea  buzelor da un aspect de intinerire faciala totala. Intregul chip va radia frumusete, prospetime, voluptate.

Foto inainte şi după
Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)   Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)
inainte   după
Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)   Marirea buzelor cu substantele cosmetice (filleri)
inainte   după