Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Rinoplastia sau rinocorectia este o tehnica chirurgicala ce restructureaza si reda forma nasului, obiectivul anatomic principal constituindu-l repararea sechelelor traumatismelor sau corectarea diformitatilor posibil ereditare, dar trebuie mentionat ca beneficiile pot fi extinse, spre o imagine imbunatatita care sa redea increderea in sine a pacientului.

Operatia se adreseaza femeilor si barbatilor care sint nemultumiti de nasul lor. Nasul fiind componenta centrala a fetei este cea prin a carei modificare se schimba aspectul estetic al fetei.

Rinoplastia implica modificarea osului si/sau cartilajelor nazale. Pielea se adapteaza noului aranjament al nasului. Operatia se realizeaza de obicei cu anestezie generala. Este necesara internarea in clinica peste noapte, si sa stati cu capul intr-o pozitie usor ridicata, aproape de 45 de grade fata de planul corpului. In primele 24 ore postoperator poate aparea un mic discomfort, dar acesta cedeaza cu ajutorul sedativelor.

Operatia se realizeaza prin incizarea pielii la nivelul zonei interne a narinelor, decolarea partilor moi de pe os si cartilaj apoi modificarea chirurgicala a structurilor osoase si cartilaginoase care produceau deformarea externa .In acelasi timp se pot rezolva si cauzele problemelor respiratorii daca exista (obstructie nazala). Aceasta operatie se numeste septoplastie. Timpul necesar pentru efectuarea rinoplastiei depinde de mai multi factori incluzind abordul chirurgical, tipul nasului preoperator, complexitatea operatiei, anatomia pacientei, tipul anesteziei. In general operatia dureaza 1 - 2 ore.

Dupa operatie, va fi aplicat un mic pansament gipsat, in forma de T, pentru a fi protejat nasul si pentru a mentine pozitia oaselor in timpul vindecarii. Timp de 24 de ore veti avea narile ocupate de un mic pansament imbibat cu un antibiotic, fapt ce va face ca respiratia sa fie ceva mai putin confortabila, numai pe gura.

In urma operatiei, pot apare echimoze (invinetiri ale pielii) in jurul nasului si ochilor, dar acestea vor dispare in 7-14 zile de la operatie.

Dupa 5 - 7 zile pansamentul gipsat va fi indepartat. Firele se scot dupa 7-10 zile si atela se indeparteaza dupa 14 zile. Activitatea totala se poate relua dupa 2-3 saptamini in functie de evolutia operatiei si nivelul activitatii cotidiene. Chirurgul plastician va va recomanda timpul optim dupa care se poate relua activitatea. Cicatricile rezultate sint mici si nu pun probleme din punct de vedere estetic. In cazul in care aveti predispozitie pentru cicatrici keloide si hipertrofe, discutati aceasta problema cu chirurgul plastician.

Pentru vizualizarea avantajelor maxime ale operatiei va fi nevoie de o perioada de timp. Desi schimbarile majore apar imediat, forma nasului va continua sa se amelioreze in decursul a 2-3 luni. De obicei, perioada pentru stabilirea completa a formei nasului este de 6-12 luni. Acest proces natural de vindecare nu poate fi grabit. Este un proces fiziologic, care cere rabdare si intelegere.

Proportii ideale