Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Micsorarea sanilor(reductia mamara)Mamoplastia de reductie este o interventie chirurgicala conceputa pentru a rezolva numeroase probleme cauzate de sani excesiv de mari si plonjanti (care atarna). Sanii mari pot apare datorita dezvoltarii excesive a tesutului glandular sau a grasimii care se gaseste in mod normal la nivelul sanilor.

Aceasta stare se reflecta negativ asupra psihicului femeii, tot asa cum sanii foarte mici determina sentimente de jena si nemultumire. De asemenea, exista probleme fizice asociate cu sanii excesiv de mari - discomfort, dureri la nivelul coloanei, gatului, umerilor si spatelui.

Sanii voluminosi nu permit aerisirea normala a santului inframamar si pot cauza macerarea pielii, cu suprainfectie bacteriana . Alte probleme, minore dar totusi prezente, sunt nevoia de lenjere speciala de sustinere (sutien marime extra) si dificultati in gasirea unor haine de marime potrivita.

Micsorarea sanilor poate fi efectuata la orice varsta, dar ideal cand sanul este complet dezvoltat. Deoarece o cantitate mai mare sau mai mica de tesut glandular este indepartata, operatia de micsorare a sanilor poate afecta ulterior alaptarea. Modificarile de la nivelul sanului care survin in cursul sarcinii precum si variatiile mari ale greutatii corpului pot altera rezultatele unei mamoreductii efectuata anterior.

Operatia de ridicare a sanilor este o procedura individualizata care se poate realiza printr-o varietate de tehnici chirurgicale utilizand diferite tipuri de incizii. In toate cazurile, inciziile sunt de obicei plasate astfel incat sa fie mascate de haine sau costumul de baie.

Scopul acestei operatii este de a reduce volumul si greutatea sanilor si de a-i aseza intr-o pozitie normala. Aceasta implica indepartarea de tesut mamar si restabilirea conturului normal, pastrandu-se proportiile cu restul corpului. De asemenea, este necesara repozitionarea complexului areola-mamelon in concordanta cu noua forma a sanului.

Rezultatele obtinute in urma operatei sunt: sani mai mici, cu contur mai atractiv (aspect natural) si o redare a increderii in sine a pacientei, cu indepartarea problemelor de sanatate asociate cu aceasta tulburare.

Afla mai multe...

Foto inainte şi după
Micsorarea sanilor(reductia mamara)   Micsorarea sanilor(reductia mamara)
inainte   după
Micsorarea sanilor(reductia mamara)   Micsorarea sanilor(reductia mamara)
inainte   după
Micsorarea sanilor(reductia mamara)   Micsorarea sanilor(reductia mamara)
inainte   după