Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Dintotdeauna, chiar dacă dimensiunile au variat de la "mici " la "mari, cat mai mari", sânii au reprezentat mereu o armă de seducţie in faţa căreia barbaţii au rezistat cu greu tentaţiei. Fie că e vorba de imaginea pe care vrem sa o lasam in ochii celorlalti sau despre placerea de a ne admira in oglinda, noi femeile nu putem sa trecem cu vederea un "amanunt" atat de important pentru aspectul nostru exterior.

Asadar, odata ce am trecut de adolescenta sanii incep sa sufere modificari fiziologice ( in timpul ciclului menstrual, in timpul sarcinei, dupa nasterea si lactatie)cea ce reprezinta evolutia estetica normala a bustului nostru. Doar la 5%-10% femei modificarile care apar cu varsta sunt minime sau invizibile. La aproximativ 70% femei odata cu inaintarea in varsta se dezvolta micsorarea ( atrofia) tesutului glandular si ptoza mamara – aspect de " sani lasati". La 20%din femei glandele mamare se maresc si se lasa datorita pierderei elasticitatii pielii.

Ptoza mamara poate fi rezolvata prin diferite tehnici de ridicare a sanilor (mastopexie). Alegerea metodei de interventie depinde de gradul de ptoza , elasticitatea pielii, marimea tesului glandular dar nu in ultimul rand de la asteptarile pacientei.

Metode de ridicare a sanilor(mastopexia)

Ptoza mamara minima poate fi rezolvata cu ajutorul implantelor mamare.

Postoperator ramane cicatrice minima de 4-5 cm in santul mamar (sub glanda mamara) asemeni interventiei pentru marirea sanilor. Daca nu se doreste marirea sanilor se practica metoda cea mai usoara cu cicatricea postoperatorie localizata in jurul areolei (vezi schema1)

In acest caz marimea areolei poate fi modificata pentru a obtine rezultatul dorit.

Ptoza mamara moderata poate fi rezolvata prin metodele sus mentionate doar pentru un rezultat mai bun poate fi necesara prelungirea inciziei si ca reyultat ramane cicatricea in jurul areolei plus cicatricea verticala (vezi schema 2)

Ptoza mamara severa implica metode mai complicate de ridicare a sanilor. Cicatricile pot fi situate in jurul areolei si asa numita cicatrice in T ( verticala + orizontala care cade in santul mamar) (vezi schema 3).