Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

fese

Cine a crezut vreodata ca fesele mari vor fi la moda? Acum tot mai multe persoane care doresc imbunatatirea aspectului feselor se adreseaza la clinici de chirurgie plastica. Procedeul de remodelare a feselor are origene in Brazilia, unde, înainte de renumitul Carnaval, multe dansatoare doreau sa adauge senzualitate miscarilor dansului de Samba. Din Brazilia aceasta moda s-a extins în toata lumea.. La noi interventia de remodelare a posteriorului se adreseaza atat femeilor, cat si barbatilor, preocupati sa aiba forme mai rotunjite ,de un fizic armonios si bine proportionat. Dar si persoanelor cu asimetrie la nivelul feselor ,care poate fi congenitala sau dobandita ( posttraumatice, dupa interventii chirurgicale pentru alte afectiuni).

Pentru remodelarea feselor se pot folosi doua operatii estetice:

  • injectare cu grasime proprie
  • implat de silicon

Injectare de grasime proprie ( lipofiling) poate fi realizata la pacientii care au grasime in plus la nivelul altor zone ale corpului cum ar fi abdomenul, coapsele, soldurile. Aceasta grasime se recolteaza, se prelucreaza si se introduce prin microcanule la nivelul zonelor; care au nevoie de conturare. Acest procedeu poate adauga volum in oricare parte a feselor si chiar intreaga fesa putand fi marita. Daca se considera necesar, procedeul poate fi repetat dupa 6 luni. Pentru detalii operatorii va rugam sa cititi capitolul nostru referitor la lipofiling.fese2

De-a lungul timpului au fost incercate si alte ; substante pentru marirea feselor prin injectare, dar reactii adverse ,uneori chiar dramatice , au aparut din cauza respingerii substantelor injectate. Singura substanta care a primit aprobare de injectare in orice zona de corp a fost acidul hialuronic (Macrolane). Dar pentru o marire de fese vizibila este nevoie de o cantitate mare de solutie si atunci pretul unei astfel de injectari poate fi mai mare decat pretul unei interventii cu implant , iar intr-un an se resoarbe jumatate din solutie injectata!

La pacientele slabe sau cu formele corpului foarte armonioase solutia transplantului de grasime este eliminata si atunci trebuie sa ne gandim la varianta implantului de silicon. Implaturile de fese sunt umplute cu gel siliconic , la fel ca si cele mamare si dau, la atingere, o senzatie similara cu atingerea unor muschi bine tonifiati Invelisul implanturilor este confectionat din silicon semisolid cu suprafata neteda. Dimensiunile implanturilor variaza in functie de fiecare caz si de dorintele pacientului.

Afla mai multe...

Foto inainte şi după
fese3   fese4
inainte   după
fese5   fese6
inainte   după