Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Corectia gambelorProportiile armonioase reprezinta criteriile fundamentale ale frumusetii corpului uman. Determinante in conturarea frumusetii trupului feminin si foarte apreciate de barbati, sunt sanii, gatul, mainile, soldurile si gambele. De aceea este fireasca preocuparea unor paciente pentru remodelarea gambelor.

Modificarea formei gambelor poate fi congenitala sau dobandita in urma unei boli sau a unui traumatism. Disproportionalitatea gambelor fata de coapse, forma modificata a acestora, asimetria, creaza o stare de disconfort, uneori ajungand chiar la frustrare. Astfel, devine de neacceptat purtarea unei tinute ce nu acopera gambele.

In cazul in care gambele sunt prea groase in special prin depunerea excesiva de grasime in portiunea lor inferioara se poate recurge la lipoaspiratie.

Lipoaspiratia gambelor este o procedura mai delicata decat lipoaspiratia pe alte regiuni ale corpului. Pentru detalii operatorii va rugam sa cititi capitolul nostru referitor la lipoaspiratie. Ca si particularitate in cazul gambelor, trebuie subliniata importanta purtarii obligatorii a ciorapilor elastici si a masajului timp de 6 saptamani.

In cazul in care gambele sunt asimetrice prin dezvoltarea lor defectuoasa pe o parte sau bilateral se poate face corectia formei prin marirea volumului pe fata interna a gambei fie prin introducerea de implante de silicon, fie prin transplantul de grasime (lipofiling).Corectia gambelor

Transplantul de grasime (lipofiling) de gambe este o metoda cu mai putine riscuri pe termen lung. Volumul de grasime injectat este in medie de 60-80 mm pe fiecare gamba si poate fi suficient pentru o corectie definitiva. Daca se considera necesar, procedeul poate fi repetat dupa 6 luni. Interventia chirurgicala se practica cu anestezie locala iar grasimea recoltata este de obicei din regiunea abdominala sau flancuri acolo unde poate fi in exces. Pentru detalii operatorii va rugam sa cititi capitolul nostru referitor la lipofiling.

La pacientele slabe sau cu formele corpului foarte armonioase solutia transplantului de grasime este eliminata si atunci trebuie sa ne gandim la varianta implantului de silicon. Implanturile de gamba, la fel ca si implanturile mamare, sunt umplute cu gel siliconic. Invelisul implanturilor este confectionat din silicon semisolid cu suprafata neteda. Exista doua tipuri de implanturi de gamba, simetrice si asimetrice, dimensiunile lor fiind variate, ceea ce permite alegerea protezei in functie de fiecare caz particular.

Afla mai multe...

Foto inainte şi după
Corectia gambelor   Corectia gambelor
inainte   după
Corectia gambelor   Corectia gambelor
inainte   după