Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

LipoaspiratieLipoaspiratia este o metoda chirurgicala de indepartare a "pernutelor" adipoase (indepartare grasime) localizate in zone destinate genetic a fi greu de scazut (regiunea subombilicala, flancuri, solduri, coapse, fata interna a genunchilor). Desi se obtine reducerea greutatii corporale, lipoaspiratia (indepartarea grasimii) nu este o metoda de tratament a obezitatii, scaderea in greutate fiind minora, ea realizind mai ales o reconturare armonioasa a corpului. De cele mai multe ori, stimuleaza vointa persoanei de a tine o dieta pentru a obtine dimensiunile la care spera.

Pentru a fi un bun candidat la liposucţie trebuie să ai aşteptări realiste în legătură cu ceea ce liposucţia îţi poate oferi. Este important să înţelegi că liposucţia îţi poate îmbunătăţi aspectul fizic şi reda încrederea în sine, dar nu înseamnă că vei deveni fotomodel sau va determina pe ceilalţi oameni să te trateze diferit. Înainte de a te decide să faci intervenţia, gândeşte-te bine la ceea ce aştepţi de la această operaţie.

Cea mai bună candidată la liposucţie este femeia cu greutate corporala apropiata de limitele normale cu piele fermă, elastică care are în anumite zone exces de grăsime. Trebuie să fii sănătoasă fizic, stabilă psihic si realistică în aşteptările pe care le ai în legătură cu intervenţia. Vârsta nu este un impediment, totuşi pacienţii mai în vârstă pot avea pielea mai puţin elastică astfel încât este posibil ca ei să nu obţină acelaşi rezultat ca pacienţii mai tineri. Liposucţia reprezintă un risc mai mare pentru pacienţii care au probleme medicale ca diabetul, boli de inimă sau plămâni, circulaţie proastă.

Timpul necesar pentru o liposucţie variază considerabil în funcţie de mărimea zonei, cantitatea de grăsime care trebuie îndepărtată, tipul de anestezie şi tehnica folosită.LipoaspiratieLipoaspiratie

Liposucţia este procedura în care depozite localizate de grăsime sunt îndepărtate pentru a remodela una sau mai multe zone ale corpului. Printr-o incizie fină, un tub îngust sau o canulă este introdusă şi folosită pentru a evacua grăsimea care se găseşte sub piele. Canula este trasă şi împinsă prin stratul de grăsime pentru a sparge celulele de grăsime şi a le aspira afară. Acţiune de aspiraţie este realizată de o pompă cu vacuum sau o seringă mai mare, în funcţie de preferinţa chirurgului. Dacă sunt tratate mai multe zone, chirurgul se va muta la zona următoare urmărind să menţină cât mai mici inciziile.

Diferite tipuri de anestezie pot fi utilizate în procedurile de liposucţie. Tu împreună cu chirurgul tău veţi selecta tipul cel mai sigur şi eficient de anestezie potrivit operaţiei tale.

Dacă doar o mică cantitate de grăsime şi doar nu număr restrâns de zone vor fi afectate, intervenţia se poate executa cu anestezie locală care amorţeşte doar zonele afectate. Anestezia locală este de regulă utilizată împreună cu sedative administarate intravenos având ca scop intenţia de a te relaxa în timpul intervenţiei. Anestezia locală poate fi o alegere bună şi în cazul unor proceduri mai extinse. Un tip de anestezie locală este blocul epidural, folosit îndeosebi la naşteri.

Totuşi, unii pacienţi preferă anestezia generală mai ales dacă se îndepărtează un volum mare de grăsime. Dacă vei beneficia de anestezie generală, vei fi asistat de un anestezist în timpul intervenţiei.

Aproape imediat după operaţie vei sesiza o diferenţă semnificativă în forma corpului tău. Dupa externare trebuie purtati pantaloni sau centuri elastice care ajuta la retractia si dispunerea uniforma a surplusului tegumentar. De asemenea, un element foarte important care previne aparitia unor denivelari la nivelul zonelor aspirate, este masajul postoperator pe care noi il incepem inca din perioada internarii. Umflaturile si vanataile dispar de regula in primele 3 saptamani, rareori persistand 1-2 luni. Rezultatul definitiv se poate aprecia de regula dupa 3 luni. Activitatea obisnuita poate fi reluata in maximum 1 saptamana. Pentru pastrarea in timp a rezultatului obtinut, este important sa urmati un regim igieno-dietetic recomandat de un medic nutritionist si sa nu ezitati sa practicati un sport.

Dacă aşteptările tale sunt realiste poate vei fi foarte mulţumită de rezultatele operaţiei. Vei constata că te simţi mult mai bine în majoritatea hainelor şi eşti mult mai lejeră în noul tău trup. Iar cu ajutorul unei diete sănătoase şi al exerciţiilor fizice regulate, poţi să menţii noua ta formă.

Afla mai multe...

Foto inainte şi după
Lipoaspiratie   Lipoaspiratie
inainte   după
Lipoaspiratie   Lipoaspiratie
inainte   după
Lipoaspiratie   Lipoaspiratie
inainte   după