Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Procesul de imbatranire incepe din prima zi in care am aparut pe lume. Pe masura ce inaintam in varsta semnele de imbatranire la nivelul fetei devin tot mai evidente. Procesul de imbatranire este diferit la indivizi, astfel incat pierderea fermitatii si elasticitatii pielii poate avea loc in proportii si la intervale de timp diferite de la o persoana la alta. O data cu varsta pielea isi pierde din elasticitate devine tot mai uscata, intrucat stratul de grasime de dedesubt dispare. Acest ultim aspect determina scaderea supletii pielii si aparitia ridurilor.

Tehnicile actuale de imbunatatire a aspectului pielii, de indepartarea semnelor de imbatranire si modelarea conturului fetei au rezultate remarcabile si ofera doritorilor o stare de mai bine si o mai mare incredere in propria persoana. Una din metodele nechirurgicale des folosite in lupta impotriva imbatranirii reprezinta injectarea substantelor cosmetice - filleri.

Exista o mare varietate de substante cosmetice injectabile care ajuta la imbunatatirea expresie fetei, rezultatul fiind o expresie mult mai tanara. Aceste injectii confera volum si in acelasi timp indeparteaza ridurile.

Tipuri de substante cosmetice injectabile

COLAGENUL - proteina naturala care formeaza o retea la nivelul pielii, conferindu-i suplete si elasticitate. Colagenul se gaseste in mod normal in cantitate mare in tot corpul. Cantitati foarte mari de colagen se gasesc si in piele, insa, cu varsta, acesta se micsoreaza progresiv. Aceasta este una din cauzele imbatranirii cutanate ale carei manifestari sunt: atrofia, uscarea, aparitia ridurilor, accentuarea santurilor naturale ale fetei, fenomenul de piele uzata. Injectarea intradermica a colagenului are drept scop umplerea, totala sau partiala deformarilor in forma de scobitura a pielii fetei, si intr-un fel, inlocuirea colagenului pierdut.

Colagenul injectabil provine din colagen de vitel, extrem de purificat. Inainte de a-l utiliza pacientii sunt sfatuiti sa se supuna unor teste alergologice, deoarece produsul este de origine animala si poate cauza reactii alergice. In cursul consultatiei medicul va face testul dermic de toleranta. Acest test consta in injectarea, in special pe antebrat, a 0,1 ml produs. Are ca scop evidentierea unei posibile alergii sau intolerante. Alergia se traduce printr-o inrosire, duritate, mancarime sau durere aparute la locul injectarii, la cateva zile sau saptamani dupa injectie. Testul se citeste la 4 saptamani, altfel spus, prima injectare la nivelul fetei are loc o luna mai tarziu.

ACIDUL HIALURONIC – Aceasta este o substanta care se gaseste in mod natural in pielea noastra si de aceea nu prezinta nici un fel de risc. Atunci cand este introdus in riduri, umple spectaculos santurile vizibile de la nivelul pielii si schimba instantaneu aspectul fetei, in sensul ca netezeste pielea si cutele dispar.

Ca si multe alte umpluturi cosmetice acidul hyaluronic este produs sintetic , deci nu exista pericolul transmiterii unor boli sau reactii alergice. Acidul hialuronic s-a dovedit a fi foarte durabil in comparatie cu alte produse cum ar fi colagenul sau grasimea.
Acid hialuronic poate fi folosit pentru :

  • marirea buzelor
  • pentru corectia ridurilor fine, de exemplu cele din jurul ochilor, a gurii, ridurile de pe frunte si de la coltul gurii
  • pentru remodelarea conturului fetei, a pometilor, a barbiei, corectia ridurilor adinci

Procedura

Tratamentul ridurilor cu Acid Hialuronic nu necesita spitalizare postoperatorie, pacienta putind pleca acasa dupa tratament.Anestezia nu este neaparat necesara, totusi pentru confortul pacientului se poate face anestezie locala in special atunci cand se injecteaza la nivelul buzelor. Practic chirurgul injecteaza cantitati mici de acid hyaluronic in piele cu ajutorul unui ac foarte fin cu efect de ridicare si netezire .

Pentru contururile fetei sunt corectate incretiturile, iar pielea de pe obraji si barbie este ridicata. In felul acesta se obtine o forma mai rotunda, o linie mult mai senzuala de-a lungul obrajilor.

Pentru a evita riscul aparitiei hematoamelor se recomanda masajul locului unde s-a facut injectarea; de asemenea, se recomanda intreruperea tratamentului cu anticoagulante, antiinflamatorii sau vitamina C cu o saptamana inainte de injectare Rezultatele tratamentului se pot observa imediat; dupa injectare apare un usor disconfort, edem sau vanatai dar acest fenomen dispare in maxim 2 zile In primele zile dupa injectare pacienta va evita miscarile faciale exagerate, expunerea la soare, sauna, precum si masajul agresiv la locul de injectie; se poate aplica machiajul uzual a doua zi dupa tratament.

Unul din importantele aspecte este ca efectul este de lunga durata, insa nu permanent. Cit dureaza efectul depinde la fiecare persoana in parte, de multi factori cum ar fi virsta, tipul de ten, stilul de viata, tonusul muscular, precum si tehnica injectarii. Particulele de Acid Hialuronic sint absorbite atit de incet incit aveti timp pentru tratamente de intretinere a efectului.

Se recomanda repetarea tratamentului la 6-12 luni de la primul tratament cu Acid Hialuronic pentru mentinerea efectului, in cazul corectiei ridurilor sau a remodelarii conturului facial.

IJECTARE CU GRASIMEA - un procedeu de indepartare a ridurilor prin injectarea de tesut gras obtinut de la pacient, astfel ca se exclude riscul oricarei reactii alergice. Efectul persista cateva luni dupa o prima injectare, dar poate deveni permanent in urma repetarii acesteia. Procedura de injectare cu grasimea se numeste Lipofiling si consta in recoltarea grasimei de la nivelul abdomenului si injectarea in zonele indicate. Citeste mai multe in capitolul Lipofiling.